söndag 27 maj 2012

Farbror blå

Hejsan!
Sitter och äter frukost och leker med min nya telefon och tänkte försöka mig på att uppdatera bloggen via telefonen idag. Vad har hänt i veckan då, inte så mycket faktiskt. Dock har jag en historia från igår som jag tänkte dela med mig av.
Jag och mina två tyska kompisar satt i min bil och jag körde. Vi var på väg till affären för vi skulle handla lite mat och så till kvällen. Vädret var toppen solen sken och vi skrek oss hesa till U2 när jag svishade fram på vägarna. Allt var frid och fröjd tills jag i backspegeln får se en polisbil med sirenerna och lamporna på. Snäll medborgare som jag är stannar jag ju till i vägkanten så att han kan få passera och ta fast rånarna eller vilka det nu var han var efter. Men till min stora förvåning och microsekunder senare fasa är det inga rånare han är efter, det är mig... Jag ska bara tillägga att jag aldrig tidigare blivit stoppad av polisen varken i USA eller hemma. Jag får panik och ser hur polisen kliver ur bilen och kommer fram till mig. Jag har vid det här laget total blackout och håller ett krampaktigt grepp om mitt svenska och internationella körkort. Polisen frågar vart jag kommer ifrån, hur fort jag körde och vilken hastighetsgräns det var. (jag hade visst kört 90 på en 50 väg...) jag börjar hyperventilera och nästan gråta och polisen och mina kompisar börjar skratta åt mig och polisen säger "take it easy, breathe! Are the police officers as nice in Sweden as they are here?" jag säger att jag aldrig blivit stoppad förrut och lovar och svär (ja jag gör faktiskt det högt till polisen som bara skrattar) att jag aldrig mer ska köra för fort. Det hela slutar med att polisen säger att det är ju helg och solen skiner så jag slipper böter (som skulle legat på minst 400$) jag tackar så hemskt mycket och kör i snigelfart därifrån. Han fick sig nog ett gott skratt i alla fall, och jag en grym läxa!
Nu ska jag tvätta och fixa lite och sen bege mig till mallet. Här är förresten lite bilder på hur det ser ut där jag bor. Jävulsbacken är en av flera i min joggingrunda.
Kram

3 kommentarer:

  1. haha ja ha blivi stannad:
    - när framlyset var sönder (+ jag hade inte med mitt internationella kom jag på sedan....omg)
    - när jag körde halva interactionen mot rött ljus
    - när en bil körde in i mig

    :D det är lugnt! dom är fan överallt! :D

    SvaraRadera
  2. HAHA WTF? varför skrev jag in min mejladress där.. ååh päron

    SvaraRadera
  3. Hejsan, jag jobbar också som Au pair här på Long Island. Har du varit här länge? Och var på Long Island bor du? :D

    SvaraRadera